fbpx
Да погледнем в бъдещето с Mercedes-Benz S-class

Да погледнем в бъдещето с Mercedes-Benz S-class

Mercedes-Benz S-class е иконата, определяща върховете в автомобилната индустрия. С вградените в него иновативни технологии за безопасност и прогресивни дигитални решения, той винаги е променял представите за съвременния премиум автомобил.

 

Като пионер в автомобилостроенето и производител със 135 годишна история, Mercedes-Benz задава технологичната посока и високите стандарти в съвременните автомобили. Това важи и за новото седмо поколение на S-класата. Сред впечатляващите иновации, освен автономността на автомобила, са използването на технологии като добавена реалност, пълното свързване с мрежата, „общуването“ с информация в облака и използването на машинно обучение.

 

Инфотеймънт системата е контролният център на автомобила. Второто поколение на Mercedes-Benz User Experience прави своя дебют в новата S-класа. Той е свързан с широк кръг от сензори и системи в автомобила и е достъпен за всяко място, включително и с гласова команда. Системата позволява да бъдат запаметени до 7 персонални профила, които да бъдат свързани чрез лицево разпознаване, пръстов отпечатък, гласово разпознаване или пък традиционния PIN код. В автомобила са налични до 5 дисплея, като централният медиен дисплей е с OLED технология. MBUX дава възможност и за споделяне на съдържание между пътуващите и между отделните екрани.

С натискането на един бутон новият дисплей пред водача за първи път позволява пространствено възприемане на картината с истински 3D ефект. А големият head-up дисплей е с добавена реалност, която подпомага навигирането в града и извън него. S-class също може да бъде снабден и с новата саунд система Burmester® high-end с 4D звук, който е вграден в седалките. С възможността за инсталиране на стрийминг услуги като Amazon Music и Spotify пътуването се превръща в истинска музикална наслада.

 

Технологичните иновации не спират до тук. Флагманът на Mercedes-Benz идва с вградени серийно фронтални въздушни възглавници за пътуващите на задните седалки. Опционалното оборудване включва завиваща задна ос с ъгъл на завиване до 10 градуса и редуциран диаметър на завоя с 2 метра. Адаптивното въздушно окачване в комбинация с PRE-SAFE Impuls Side системата анализира положението на автомобила на пътя 1000 пъти в секунда. Благодарение на това в рамките на няколко десети от секундата купето може да бъде повдигнато до 8 сантиметра, когато автомобилът е застрашен от страничен удар.

 

 

У нас флагманът на Mercedes-Benz се предлага от оторизирания дистрибутор на марката Силвър Стар Ритейл в София, Пловдив, Варна и Бургас, както и при Евро Старс в Русе.  Цената на дизеловите S 350 и S 400 започва съответно от 215 400 лева с ДДС и 229 200 лева с ДДС, а при бензиновия S 500 е 249 500 лева с ДДС. Предлаганите модели са с деветстепенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела, като серийното оборудване включва още и скенер за пръстов отпечатък, прибиращи се дръжки, 360-градусова камера за паркиране, система за предпазване от кражби и OLED централен дисплей.

 

От есента генералният дистрибутор за България ще предложи и осемцилидровия вариант S580 с вграден стартер генератор, а до края на годината се очаква и plug-in хибрид с изцяло електрически пробег до 100 километра.